Personvernerklæring for Ringerike Frivilligsentral

Dette dokumentet handler om hvordan Ringerike Frivilligsentral samler inn, lagrer og benytter informasjon om personer. Ta kontakt med oss dersom du er usikker på hva dette betyr for deg.

Innledning

Ved Ringerike Frivilligsentral er vi opptatt av at du skal ha tillit til oss og hvordan vi behandler dine personopplysninger. I denne personvernerklæringen informerer vi om hvordan vi innhenter, oppbevarer og bruker personopplysninger. Vårt mål er å være helt åpne om de data vi samler inn og gi deg forståelse for hvordan disse dataene brukes og evt. deles.

Hvilke opplysninger vi samler inn og behandler

Informasjon om våre frivillige

Frivilligsentralen holder kontakt med de frivillige og formidler frivillig innsats. Derfor har vi et register over de frivillige, der de frivillige gir sitt samtykke til lagring av følgende opplysninger:

  • Navn, fødselsdato, adresse, telefon, e-post, bilde
  • Hvilke aktiviteter den frivillige er med i
  • Hvilke oppdrag den frivillige deltar på

Frivillige kan etter avtale få tilgang til å logge inn på systemet, og kan da se kontaktopplysninger om de andre frivillige. Dette for å forenkle kontakten mellom de frivillige.

Vi sørger for at alle våre frivillige underskriver taushetserklæring og innehenter politiattest for de som skal arbeide med barn og ungdom, samt for enkelte andre oppgaver. I vårt register lagrer vi informasjon om taushetserklæring og om det er innhentet politiattest.

Informasjon om våre brukere/tjenestemottakere

Når vi formidler frivillig arbeid til enkeltpersoner, trenger vi å ha kontaktinformasjon om de som mottar tjenestene. Dette gjøres for å forenkle kommunikasjon mellom de som er involvert og for å levere en god tjeneste.

Informasjon om våre deltakere

Når sentralen gjennomfører arrangement, trenger vi av og til å vite hvilke personer som deltar. Her lagrer vi for det meste kontaktinformasjon.

Informasjon om de som besøker nettsidene våre

For de som besøker våre nettsider, samler vi inn bruksdata for å kunne tilpasse sidene best mulig. Vi benytter Google Analytics til å måle bruken av nettsidene. IP-adressen anonymiseres ved at vi sletter den siste siffergruppen. All kommunikasjon foregår over sikker forbindelse med https.

Informasjon om de vi er i kontakt med

Vi lagrer ofte telefonnummer og e-post på de vi er i kontakt med. Når det gjelder e-post, tar vi vare på inn- og utgående e-poster for arkivbehov. Vi har ikke noe sentralbord, men bruker vårt telefonnummer som hovednummer.

Hvem deler vi personopplysninger med?

Vi deler informasjon om bruker/tjenestemottaker til frivillige der vi mener det er nødvendig. Ellers deler vi ikke personopplysninger med noen utenfor frivilligsentralen.

Dine rettigheter

Personer som har personopplysninger hos Ringerike Frivilligsentral kan be om følgende:

  • Få tilgang til personopplysninger vi har om vedkommende
  • Å få slettet opplysninger som vi ikke lengre har grunnlag til å oppbevare
  • Begrense eller stoppe behandlingen av dine opplysninger

Ta gjerne kontakt med oss hvis du vil ha mer informasjon om dette. Kontaktinformasjon står nederst i dokumentet.

Hvis du mener at vi behandler personopplysninger i strid med personopplysningsloven, har du rett til å klage til Datatilsynet. Før du eventuelt gjør dette, er det fint om du kontakter oss slik at vi kan besvare dine spørsmål eller oppklare eventuelle misforståelser.

Kontaktinformasjon

  • Ringerike Frivilligsentral
  • Org.nr: 2971 309 741
  • Kontaktpersoner
    • Hanne Skrataas, daglig leder
    • Liv Beate Rolid Hagen, ass. daglig leder
    • Odd Tangen, styreleder
  • Telefon:32 14 21 00
  • E-post: post@ringerike.frivilligsentral
  • Adresse: Torvgt. 10, 3513 Hønefoss



Flere dokumenter

Smittevern

Informasjon om smitteverntiltak ved Ringerike Frivilligsentral

RINGERIKE Frivilligsentral

Ringerike Frivilligsentral skal koordinere og videreutvikle frivillig arbeid i Ringerike kommune. Det vil si at sentralen skal være et bindeledd mellom de som ønsker å yte en frivillig innsats og de som ønsker denne assistanse.

Styret

Styret ved Ringerike Frivilligsentral består av representanter fra 30 samarbeidsorganisasjoner.

Trofast frivillig hjelper

Randi Hallmann har vært frivillig hjelper ved Ringerike Frivilligsentral siden 1996. Randi har gjort en uvurderlig jobb og avlastet daglig leder i dennes arbeid. Randi har dessuten vært et ansikt utad og en imøtekommende og hyggelig person som alle besøkende har sett i sitt møte med sentralen. Både styret og administrasjonen vil takke Randi for en fantastisk jobb i alle disse år. Randi ga seg som kontormedarbeider 1/1-2017. Tusen takk Randi!

Ønsker du å bli en frivillig hjelper?

Trenger du hjelp

Rolf hos kongen

Vår mangeårige frivillige hjelper, Rolf Gandrud, ble invitert til kongen som takk for hans frivillige innsats i mange år.

Grasrotandelen

Hva er Grasrotandelen? Grasrotandelen er en ordning fra Norsk Tipping der du som registrert spiller kan velge et lag eller forening som du ønsker å støtte uten at det går ut over din innsats eller premie.

Om oss

Formål: Ringerike Frivilligsentral skal være et kontaktpunkt og bindeledd mellom de som ønsker å yte en ubetalt innsats i nærmiljøet og de som ønsker å motta slik hjelp.

25-års jubileum

Ringerike Frivilligsentral feiret 25-års drift på Klækken hotell på Den Internasjonale Frivillighetsdagen 5. desember 2016. Tilstede var 184 frivillige hjelpere og innbudte gjester. Gutta på skauen underholdt med trivelig sang og musikk. Mange gode samarbeidspartnere ga rosende ord og gaver, noe som har stor betydning for sentralen. Styreleder Odd Tangen ønsket velkommen og nestleder Ola Solheim var toastmaster. En svært vellykket feiring for sentralens trofaste og flotte frivillige hjelpere!

Bli frivillig

Ta kontakt med oss på tlf 32 14 21 00 eller på post@ringerike.frivilligsentral.no

Vedtekter

Åpningstider

Kontortid 10.00-14.00. Vi nås på tlf. 32 14 21 00 hverdager kl. 8-15.30. Du kan også kontakte oss på post@ringerike.frivilligsentral.no

Informasjon - Ringerike kommunes nettside

Taushetserklæring

Personer som tar oppdrag for frivilligsentralen må ha akseptert taushetserklæring.

2020 © Ringerike Frivilligsentral