Samtalegruppe for pårørende til person med demens

Denne vinteren har vi vært vitne til Demenskoret på TV, og det har medført et stort fokus på tilbud til personer med sykdommen demens. Ringerike kommune har startet et tilsvarende opplegg, og det er kjempeflott! Videre er det flere tilbud for de syke, men hva med de pårørende?

Når de syke er på avlastning eller institusjon får de pårørende "fri", men tankene er der hele tiden. 

For hver person med demens, følger det minst en håndfull pårørende. Dette er alt fra barn, ektefeller, søsken, foreldre, venner og arbeidskolleger. Det vil si at det er mange flere pårørende enn personer som er syke. Felles for disse er at de ofte føler seg alene, eller usikre, og gjerne skulle hatt noen å snakke med. 

Demenskoordinator i Ringerike kommune hadde i februar kurs/skole for pårørende til personer med demens. Mange deltok, og det ble gitt mye god informasjon. Det var også lagt opp til samtalegrupper, som var veldig givende, og flere ønsket dette gjerne kunne fortsatt lenger enn oppsatt tid. Det er alltid godt å snakke med andre som er i samme situasjon.

Etter forespørsel fra noen pårørende, skal Ringerike Frivilligsentral forsøke å starte opp en samtalegruppe for alle pårørende som ønsker det. Første møte er planlagt mandag 17. april kl. 17.30. Dette blir et oppstartsmøte hvor vi ønsker å få kartlagt om det er et behov for en slik gruppe, og hvordan vi eventuelt skal gå fram videre. Demenskoordinator i Ringerike kommune, Ave Uke, vil være til stede på oppstartsmøtet.

Møtet er ikke bare for de som har gått på kommunens kurs, men for alle som er en pårørende til en person med demens, enten den syke bor hjemme eller på institusjon. Ta gjerne kontakt med Ringerike Frivilligsentral for mer informasjon.

Velkommen! 

2024 © Ringerike Frivilligsentral