Gruppevirksomhet

Vi følger de nye anbefalingene fra myndighetene, og våre innendørsgrupper på huset tar en pause fra 9. november – foreløpig i to uker. Her kan du lese litt om de forskjellige gruppene som foregår på huset. Disse er åpne for alle.


Historiegruppe

Andre tirsdag i måneden kl 12 møtes historieinteresserte for å samtale om lokalhistorie eller besøke lokalhistoriske steder. Fastsatt tema hver gang. Kaffe og hyggelig samvær.

Håndarbeidsgruppe

Mange håndarbeidsglade damer møtes mandag i oddetallsuker for sosialt samvær med håndarbeid. De strikker, broderer og hekler produkter som loddes ut på julemessen på Kuben i før jul. Gruppen møtes kl 11.00 og er åpen for alle. Kaffe og sosialt samvær. Det er også muligheter for å kjøpe håndarbeider på sentralen til enhver tid, men noe variert utvalg.

Lesering

Andre onsdag i måneden møtes bokinteresserte på sentralen kl 11.00. De enes om bøker de vil lese og disse diskuteres i etterkant. Bøkene lånes på biblioteket. Kaffe og sosialt samvær. Gruppen er åpen for alle som er glade i bøker.

Bridgeklubb

Hver onsdag kl 10.00 møtes en gruppe for sosialt samvær gjennom bridgespill - alle nivåer. Her er også mulighet for å lære spillet. Alle er velkomne til å delta.

Mimreklubb

Mandag i partallsuker kl 12.00 møtes gruppen for å mimre om barndom og oppvekst. De deler historier og erfaringer fra barne- og ungdomsårene. Enkelte ganger er det eksterne foredragsholdere. Åpent for alle.

Livsmestringsgruppe
Gruppe etableres etter behov på høsten og har fire samlinger høst og fire samlinger etter nyttår. To gruppeledere som har gjennomgått kurs. Gruppen er myntet på de som har mistet en av sine kjære. Det kan vært godt å komme sammen og dele sorgen med ander i samme situasjon.  Ta kontakt dersom du har behov og ønsker om å være med i en gruppen.

Engelsk samtalegruppe

Gruppen møtes torsdager kl 13 i partallsuker. Her snakkes engelsk på alle nivåer. Åpent for alle. 

Pustegruppe

Enkle, lette øvelser for økt bevegelighet, bedre pust, avspenning og balanse. Passer for alle, og kan gi ny forståelse for kroppens funksjoner og sammenhenger. Målet er større velvære i hverdagen og fornyet glede ved bevegelse. Øvelsene skjer for det meste sittende. Instruktør er psykomotorisk fysioterapeut.

Quiz
Her kan en komme alene, sammen med flere eller som et lag. Alle får være med. 20 spørsmål x 2 med kaffepause. Kostnad kr 40. - Avlyst inntil videre.

Runes trim- og motivasjonsgruppe
Hver tirsdager kl 18 er det mulig å være med i trimgruppen som har en times gange og en times sosialt samvær på programmet. Kaffe og frukt. Passer for alle aldre. Enkelte ganger er det trekning av gevinster.

Singelgruppe
Annenhver torsdag, i oddetallsuker, kl 18 er singelgruppen åpen for single personer, men også for de som har en syk eller ikke hjemmeboende ektefelle/samboer. Målet er å få nye kontakter og gode venner. Her er muligheten for å finne venner som har samme interesse, slik at en kan reise på tur, gå på teater osv.

Aktivitetsgruppe
Hver torsdag kl 11 er det styrketrening/gåtur som passer for alle. Det skal være gøy, så øvelsene kan også innebære litt lek. En må kle seg etter værforholdene, da gruppen er ute mesteparten av året. Enkelte dager er det også frukt og kaffe etterpå.

Angstring 
I regi av Angstringen Norge startes det opp angstring etter behov. Ta kontakt dersom du er interessert.

Gruppe for kreftrammede
Målet for gruppen er å gi hverandre innspill for en bedre hverdag. Pårørende har mulighet til å delta. Kreftkoordinator deltar på samlingene. - Avlyst inntil videre.

2020 © Ringerike Frivilligsentral