Båtvettundervisning

I midten av mai fikk vi gjennomført Båtvettundervisning på Hallingby og Tyristrand skole. Det ble også gjennomført undervisning i Hole. Målet er å øke sikkerhet i og ved vannet og for å sikre at unge i distriktet får et minimum av kunnskap om ferdsel på vann og om førstehjelp. Dette er et samarbeid med Ringerike Kommune, Hole Ungdomsfrivilligsentral, Ringerike Brann og redning, politiet samt kjentmann Ola Ø. Hoel.

Ringerike Frivilligsentral arrangerte, i samarbeid med Hole Ungdomsfrivilligsentral, Ringerike Kommune ved SLT-koordinator, Ringerike brann- og redningstjenesten, politiet og kjentmann Ola Ø. Hoel, båtvett-undervisning for 7. klassinger ved skoler i distriktet. Hallingby skole, Tyristrand skole, Vik skole, og Røyse skole fikk besøk denne våren. I 2020 fikk vi dessverre ikke gjennomført, grunnet Covid-19. Vi var derfor ekstra glade for å gjennomføre det i år, men dessverre for færre elever enn vanlig, og også med små endringer i gjennomføringen.  

Likevel fikk elevene god kunnskap om ferdsel i og ved vann, og fikk livsviktig kunnskap de kan ta med seg inn i sommeren. Politiet og kjentmann informerte om lover og forskrifter, naturvett og hva man skal gjøre dersom uhellet er ute. Brann og redningstjenesten underviste blant annet om brannslokning og bensinpåfylling på båt. Etter undervisningen svarte elevene på en quiz etterfulgt av trekning av premier. Det ble heldige vinnere av redningsvester, førstehjelpsskrin og brannslukningsapparat. I tillegg fikk alle elevene en nøkkelring med ansiktsmaske, som brukes ved hjerte- og lungeredning.

Skolene og elevene var godt fornøyd med opplegget. Ekstra fint var det å gjennomføre opplegget, i en tid da mye annet har blitt avlyst. 

Vi ser frem til neste vår, for en ny gjennomføring av opplegget, hvor hverdagen forhåpentligvis er mer tilbake til det normale. 

2024 © Ringerike Frivilligsentral