Natteravnene Ringerike

Målsetting for Natteravner er å være til stede og tilgjengelig, som edru voksne på steder der ungdom ferdes. Frivillige natteravner er en trygghet, spesielt for de unge, men bidrar også til et roligere miljø for alle. Natteravnene Ringerike er hovedsakelig ute lørdag kveld/natt, men også tidligere på lørdager samt enkelte fredag ettermiddag. Man går alltid to eller flere sammen. Det er hyggelig og sosialt. Vil du også være med? Se mer informasjon og link for registrering under.

For å ta kontakt eller registrere deg som natteravn, klikk her:  Registrer deg her

Rent praktisk: Du blir natteravn etter samtale med Ringerike Frivilligsentral . RFS setter opp en vaktplan hvor du melder deg på når du har lyst og tid. Det vandres i grupper på minimum 2 ravner i anviste områder, utfra hvor det til enhver tid er aktuelt. Det kan tas kaffepause på Scandic Hotel og på Ringerike Frivilligsentral.  

Hensikten med natteravning er at det skal være voksne tilstede blant de unge for å skape et trygt miljø. Ungdommen vil utforske verden på egen hånd , og det skal den få lov til. De lærer ikke av feil vi har begått, men må erfare det selv. Det er tryggere å gjøre det når det er noen i nærheten man kan stole på. At voksne er tilstede legger en demper på  urolige elementer og kan hjelpe noen til å stå imot presset om å delta på ting de ikke ønsker. Natteravnenes kontakt med ungdommen må være basert på respekt og toleranse uten utidig innblanding. 

Det er en fordel at foreldre blir kjent med  ungdomsmiljøet, og ser hvilke steder deres barn oppholder seg. Vi tar derfor gjerne i mot foreldre av barn og ungdom som natteravner. Vi ønsker også at organisasjoner, handelsstand, bedrifter, politiske partier og andre deltar som natteravn. 

Natteravnene samarbeider med SLT-koordinator, ungdomskontakt og politi, men Natteravnene Ringerike er ikke borgervern eller minipoliti.

Natteravnene Ringerike har skapt et tryggere samfunn siden 1996 og dette ønsker vi å fortsette med! Vi trenger stadig flere natteravner for å være tilstede for våre barn og ungdom. Bli med!

Det er lov å bry seg. 













2024 © Ringerike Frivilligsentral